Der er  ingen varer i din indkøbskurv

Rådgivning damp

Dampbad generelt

dampbad-raadgivning-entrepr

Dampbad generelt

Dampbadrummet skal ikke have anden varmekilde end dampen fra dampgeneratoren.

Temperaturen i rummet udenfor dampkabinen må ikke overstige ca. 35 grader. Normal badetemperatur i dampbadet er ca. 46 grader og luftfugtigheden er 100%. Dampgeneratoren producerer kun damp når temperaturen i dampbadet er lavere end den temperatur, der er indstillet på dampgeneratorns kontrolpanel. Hvis dampbadet bliver varmet op af andre kilder, udebliver dampproduktionen derfor helt eller delvist.

Generelt gælder det, at et dampbad til privat brug eller som anvendes mindre end to timer ikke behøver ventilation.

Alle dampbade, som er i kontinuerlig drift i længere tid end to timer ad gangen, skal af hygiejne- og funktionshensyn sluttes til mekanisk ventilation, som giver et luftskifte, som svarer til 10 – 20 m3 pr. person og time. Uden denne ventilation mindkes dampbadets varmecirkulation, hviket ved kontinuerlig drift indebærer, at dampproduktionen mindskes.

Materialer i dampbadet skal kunne tåle høj fugtighed i kombination med høj temperatur. Gulvet skal væres skridsikkert og forsynet med gulvafløb.

Vær opmærksom på, at dampen kondenserer på loftet i dampbadet, og at et vandret loft giver ”regnvejr”, og at ujævnheder i loftet vil samle kondensvand, der drypper. Dette kan undgås ved at etablere et fald på loftet, eller lave loftet buet.

Det anbefales at installere en bruser eller en spuleslange i dampbadet.

Dampgeneratoren skal sluttes til vand, afløb og el. Der skal tages højde for kalkholdigt vand – enten ved hyppig afkalkning (efter hver 20 timers drift) eller ved at vandet til generatoren er blevet afkalket. Kontakt Saga Trim og Tyløs Kundeservice 38 11 48 11 for problemfri installation og drift.

Dampgeneratoren placeres i et teknikrum op til 15 meter fra dampbadet. Dampen føres i et isoleret kobberrør (indvendig diameter minimum 15 mm. – gerne større) til dampbadet og monteres så der ikke forekommer skarpe knæk eller vandlommer i røret.

Belyningen skal være lavvolt, eller bedst lyslederlys, hvor lyskilden sidder udenfor dampbadet.

Dampgeneratorens kapacitet vælges efter dampbadets volumen, konstruktion og ventilation jævnfør tabellen.Til kassen
E-Handel - Køb online

Du har mulighed for at bestille, købe og få sendt dine varer direkte til din adresse.

E-Handel
 Udstilling - 700m2 butik

Du er også meget velkommen på Mileparken 30 i Herlev, hvor du i vores 700m² store udstilling finder de bedste tilbud på alt i fitnessudstyr, sauna og damp. 

Ved sauna- og dampbadsprojekter anbefaler vi, at du ringer og aftaler tid med én af vores konsulenter før besøg, så kan vi give dig den bedste betjening. Dette gælder også ved indretning af større motionsrum.
 

 

Saga Trim

Mileparken 30
2730 Herlev
Telefon 38 11 48 11, 

E-mail: info@sagatrim.dk 

Åbningstider:

Hverdage: 10.00-17.30

Lørdag:     10.00-14.00   Copyright © 2015 Saga Trim