Saga Trim’s historie.

I mere end 50 år har danskerne købt sauna, damp og fitnessudstyr hos Saga Trim til forøgelse af velværet.

Saga Trim begyndte i 1966 med en aftale med den svenske Tylö-fabrik om eneforhandling af Tylö saunaovne i Danmark.
Det var Tylö-fabrikkens første udenlandske forhandler af et varemærke, som nu er kendt i hele verden, og som distribueres i 80 forskellige lande.
En 8 kW saunaovn blev bragt til prøvning hos DEMKO og efter godkendelsen var man klar.

Saga forhandlede i forvejen ventilatorer og anlæg til luftrensning, og havde adresse på Frederiksberg.

Sauna eller badstue – et godt gammelt dansk ord – kaldte man det dengang var ikke særligt kendt. Få mennesker havde været i Finland og kendte til det, men ellers var opgaven, at forklare, hvordan man brugte en sauna.

Når Saga Trim stillede op på byggeudstillingerne med en Tylø saunakabine spurgte folk: ”Skal man dér ind i varmen?”, ”Skal man så have alt tøjet af?”.

Den første direktør for Saga Trim var en dygtig reklamemand, og så netop udbredelsen af sauna/badstuer i Danmark, som en reklameopgave. Derfor flyttede firmaet snart til Badstuestræde i København og havde til huse dér i de første 30 år ”Badstuer fra Badstuestræde” var sloganet.

Tylø producerede ud over udstyr til sauna også nogle grisevarmere med infravarme til at hænge op over de nyfødte smågrise i svinestalden: ”Piggelin” hed produktet, og er en pudsig forgænger til moderne infravarmekabiner, som Tylø nu også producerer, og som er et pladsbesparende alternativ til en rigtig sauna.

Sammen med sauna solgte Saga svømmebassiner – Saga Pool – som passer perfekt sammen med saunaen: Man varmer sig op i saunaen – og svaler af i svømmebassinet.

I 1972, kom oliekrisen. Alt hvad der lugtede af energifråds sluttede fra den ene dag til den anden. Noget måtte gøres, og Saga begyndte at sælge blandt andet pejse og brændeovne.

I dag er der stadig mange, der tror, at det koster meget energi, at tage et saunabad. Det gør det ikke: Én times saunabad i en almindelig familiesauna koster ca. 5 kWh – svarende til ca. 12 kr. Det er mindre end, hvad et karbad koster i varmt vand – og så kan du tage hele familien med!

Desuden genbruges varmen fra saunaen til husets generelle opvarmning efter brug.

I 1980 fik firmaets ansatte og kunder interesse for motionsudstyr. Til privatpersoner, men også til hoteller og fitnesscentre (eller helsestudier, som det hed dengang) solgtes både sauna, dampbad og motionsmaskiner til de samme brugere. Stort set samme sortiment dengang som nu, men som stadig gennemgår en rivende udvikling!

I 1996 flyttede Saga Trim fra København K til København Nordvest.

Badstuestræde var blevet for trang til butik, udstilling, kontor og lager. At få et lastvognstog gennem den indre by og ud gennem Strøget, blev for stor en opgave.

På Tomsgårdsvej boede vi i 14 år, hvorefter historien gentog sig, og i 2010 flyttede vi til Herlev, Mileparken 30 med 700 m2 showroom, 200 m2. kontor og 1100 m2 lager og masser af plads til lastbiler og kundeparkering.

Vi bor genialt med god plads. Det er nemt at finde og hurtigt til motorvej og offentlig transport.

Nu er vi klar til de næste 50 år og rustet både til e-handel og mulighed for at fremvise og give vores kunder mulighed for at se, prøve, vurdere og sammenligne før de køber.

I udstillingen er der saunaer, infrakabiner og dampbad, så man kan se og mærke forskellen på de forskellige badeformer.

Vi har et bredt udvalg i alle slags fitnessredskaber lige fra elastikker til multimaskiner i kategorier passende både til private, klubber og professionelle fitnesscentre. Alt i udstillingen kan ses og ikke mindst prøves under kyndig vejledning fra vores personale der altid er klar med gode råd til træningen. Fra det store lager ved siden af butikken kan du få de fleste varer med hjem med det samme, eller du kan vælge at få vores egne teknikere til at levere og installere dit nye fitnessudstyr.

Der er åbent for private, professionelle, bygherrer, arkitekter, trænere, instruktører og alle øvrige, der har lyst til at sætte sig ind i, hvad Saga Trim kan tilbyde. Hver dag 10.00 – 17.30 og lørdag 10 – 14 står 9 professionelle Sagamedarbejdere klar til at betjene og hjælpe – og desuden to teknikere, som løser alle problemer.

Velkommen hos Saga Trim og få glæde af mere end 50 års erfaring!